Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Klaus Iohannis și Ursula von der Leyen: Discuție despre relansarea economică

Președintele României Klaus Iohannis a dezbătut într-o convorbire telefonică cu Ursula von der Leyen Planul european de relansare economică.
Iohannis_dreamstime_s_42910846

 

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen și președintele Klaus Iohannis au discutat propunerile ce vor fi prezentate de Comisia Europeană la sfârșitul lunii mai. Noile propuneri includ varianta revizuită a propunerii privind bugetul Uniunii Europene pentru 2021-2027 și Planul de relansare economică a Uniunii Europene.

Președintele Klaus Iohannis a menționat că propunerile discutate trebuie să ia în considerare nevoile fiecărui stat european, fiind prioritizate corespunzător, proporționale și echilibrate. În acest fel, va exista un răspuns concret la provocările deja existente.

Un comunicat al Administrației Prezidențiale relatează că „Președintele Klaus Iohannis a menționat sprijinul deplin al României în ceea ce privește identificarea celor mai potrivite soluții pentru redobândirea forței economice a Uniunii Europene. Referitor la pachetul de propuneri pe care Comisia Europeană urmează să-l prezinte cu privire la Planul de relansare economică a UE și varianta revizuită a propunerii privind bugetul Uniunii pentru perioada 2021-2027, Președintele României s-a pronunțat pentru o abordare axată pe unitate, solidaritate și evitarea oricărei diviziuni sau fragmentări între statele membre ale Uniunii”, arată Digi24.

În timpul discuției cu președintele Comisiei Europene, președintele a susținut ideea unui buget european consistent și puternic pentru a putea asigura un proces eficient de relansare economică.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii