Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Klaus Iohannis: „Se vor introduce noi restricții de circulaței, ce a fost până acum o recomandare devine o obligație”

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi că se vor introduce noi restricţii de circulaţie, iar ceea ce a fost recomandare va deveni obligaţie. Şeful statului a precizat că va fi folosită şi Armata pentru a gestiona şi mai bine situaţiile apărute în teren, informează News.ro. Resticţiile vor intra în vigoare începând de miercuri.
 aboneaza-te
Klaus Iohanis

Cele mai importante declarații ale președintelui Klaus Iohannis:

Am evaluat situația care devine din ce în ce mai complexă.

Am discutat măsurile suplimentare care se cer luate în această perioadă și pot să vă spun că am convenit că este nevoie de măsuri suplimentare pentru a încetini răspândirea infecției cu coronavirus.

 Se vor introduce noi restricții în sensul în care ce a fost până acum o recomandare, devine o obligație. Stăm acasă. Oamenii pot să iasă din casă pentru a merge la serviciu sau pentru a face cumpărăturile de pe o zi pe alta. 

Persoanele cele mai vulnerabile sunt persoanele peste 65 de ani. Este evident că avem nevoie de măsuri speciale și de restricții speciale. Pentru aceste persoane se vor introduce restricții speciale. Vor trebui în interesul lor propriu să stea tot timpul acasă. 

Oamenii pot ieși să meargă la serviciu, pentru cumpărături de alimente.

Se introduc măsuri de supraveghere electronică pentru persoanele în izolare.

Am decis să folosim și armata. Va pune la dispoziție personal care va suplimenta forțele de ordine publică, jandarmerie și poliție.

Pentru a proteja persoanele peste 65 de ani, se introduc restricții speciale. Vor trebui să stea practic tot timpul acasă.

„Aceste restricții vor fi prelucrate azi într-o ordonanță militară care se va finaliza până la sfârșitul acestei zile, intră în vigoare de mâine”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

De la ora 14.00, Klaus Iohannis va avea o videoconferință cu managerii de spitale, premierul Ludovic Orban, ministrul de Interne, ministrul Sănătății, Ministrul Apărării Naționale Nicolae Ciucă și ministrul Transporturilor Lucian Bode.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii