FacebookTwitterLinkedIn

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că elevii din învățământul preuniversitar se vor reîntoarce la școală din 14 septembrie. Mai mult, majoritatea elevilor se vor întoarce în clase, revenind în instituțiile de învățământ, informează Digi24.

Cu toate acestea, președintele a anunțat că decizia de reîntoarcere în instituțiile de învățământ va fi luată la nivel local, în funcție de evoluția numărului de cazuri de COVID-19.

Cele trei scenarii de care vor ține cont autoritățile locale înainte de deschiderea școlilor includ:

  • în localitate a fost raportat mai puțin de un caz de COVID-19 în ultimele 14 zile – scenariul verde
  • în localitate au fost raportate între 1 și 3 cazuri de COVID-19 în ultimele 14 zile – scernariul galben
  • în localitate s-au raportat mai mult de 3 îmbolnăviri cu COVID-19 în ultimele 14 zile, iar școala se închide de tot – scenariul roșu

Președintele a anunțat că aceste scenarii nu sunt valabile pentru toată durata anului școlar, ci vor fi actualizate permanent, în funcție de situația epidemiologică.

În prezent, Ministerul Sănătății pune la punct normele sanitare care vor trebui îndeplinite, precum norme de distanţare, igienă, dezinfecţie etc. și ele vor fi făcute publice în zilele următoare.

Învățământul online rămâne totuși o opțiune și va veni în sprijinul procesului educativ acolo unde cursurile nu se pot ține fizic.