Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Klaus Iohannis: „România are una dintre cele mai scăzute rate de emisie de gaze cu efect de seră pe cap de locuitori din Uniunea Europeană”

Președintele Klaus Iohannis a declarat la summitu-ul privind Schimbările Climatice (COP26) de la Glasgow că, din 1989 până în 2019, emisiile României au scăzut cu 64%. În aceeași perioadă România și-a redus și intensitatea emisiilor de dioxid de carbon, informează Radio România Actualități.
klaus iohannis

Klaus Iohannis a mai spus că România va lua măsuri suplimentare pentru a atinge ținta europeană de reducere a emisiilor de gaze cu 55% până în 2030.

Klaus Iohannis: „Nu există un glonte de argint care să elimine schimbările climatice, dar un set de măsuri interconectate ne pot ajuta. Noi vom folosi chiar forța naturii. România are o parte considerabilă de energie regenerabile în mixul energetic, pentru că 40% din electricitatea noastră vine din surse regenerabile. Vrem să extindem această componentă. Vom lupta cu schimbările climatice prin soluții bazate pe natură, pentru că vom folosi 57.000 de hectare de pădure nouă, finanțate din Planul Naţional de Redresare, ca să reținem carbonul și să combatem deșertificarea”, conform RRA.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii