FacebookTwitterLinkedIn

Legea consumatorului vulnerabil se va aplica de la 1 noiembrie 2021 şi în baza acesteia vor primi ajutor persoanele singure care au un venit mediu net lunar de până la 2053 de lei şi familiile în care venitul pentru fiecare persoană este de până la 1.386 de lei, notează Rador.

Ministrul muncii şi protecţiei sociale, Raluca Turcan, a estimat că vor primi sprijin financiar din partea statului mai mult de 500.000 de gospodării. Întrucât preţul energiei electrice şi cel al gazului natural au crescut în ultima perioadă în toată Europa, suplimentar faţă de Legea privind consumatorul vulnerabil, guvernul ia în calcul şi compensarea facturilor la energie electrică şi gaz natural, iar o OUG a fost prezentată în primă lectură în şedinţa executivului.

Preşedintele Klaus Iohannis și premierul Florin Cîțu s-au întâlnit joi cu conducerea OMV Petrom, după discuţii similare cu şefii internaţionali de la Enel. Au transmis că greul acestei perioade nu poate fi transferat doar consumatorilor. Explicaţiile creşterii facturilor la energie ţin de creşterea valorii certificatelor verzi şi de majorarea semnificativă a cotaţiilor internaţionale la gaze naturale, pe fondul revenirii spectaculoase a economiei după un an de blocaj în pandemie.