FacebookTwitterLinkedIn

„Coordonatele majore ale activităţii procurorilor în anul 2017 au constat în volumul mare al cauzelor de soluţionat, complexitatea deosebită dată de obiectul şi natura acestora, numărul mare de persoane implicate, diversitatea ariilor sociale şi juridice din aceste speţe şi abordarea multidisciplinară a cauzelor, unele din acestea cu reverberaţii în istoria recentă a României”, a declarat procurorul general Augustin Lazăr miercuri, la prezentarea bilanţului pe 2017 a Ministerului Public.

VEZI AUDIENȚELE TELEVIZIUNILOR DE SPORT – FEBRUARIE 2018

Camelia Marcu, președintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM): „Anul 2017 a fost un an dificil, cu multe provocări. Noi, magistraţii, nu trăim într-un glob de sticlă. Suntem oameni cu o misiune fundamentală. Magistraţii au datoria de a clarifica cu bună credinţă şi profesionalism aspectele cu care sunt investiţi”.

VEZI AUDIENȚELE TELEVIZIUNILOR DE FILME – FEBRUARIE 2018 

Klaus Iohannins: „Observăm în unele discursuri politice şi mediatice o tot mai mare grijă faţă de soarta unor inculpaţi şi condamnaţi penal, care sunt evident deranjaţi că sistemul judiciar îşi face treaba în ceea ce îi priveşte, tulburându-le liniştea şi afectându-le bunăstarea. Se încearcă în mod fals acreditarea ideii că procurorii sunt inamicii societăţii. Dimpotrivă, procurorii sunt de aceeaşi parte a baricadei cu cei care vor aplicarea legii, iar de cealaltă parte se află câţiva indivizi certaţi cu legea, care au tot interesul să decredibilizeze justiţia. Să fim bine înţeleşi: Constituţia României nu face nicăieri vorbire despre dreptul la linişte al celor care încalcă legea. Legea Fundamentală prevede explicit că «nimeni nu este mai presus de lege», că «cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări»”.

Tudorel Toader, ministrul Justiției, n-a participat la bilanțul Ministerului Public.

VEZI AUDIENȚELE TELEVIZIUNILOR DE ȘTIRI