Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Leadership |
|

Klaus Iohannis, președintele României, a transmis un mesaj de Ziua Europei în vreme de pandemie

Klaus Iohannis a transmis, sâmbătă, un mesaj cu ocazia sărbătorii Zilei Europei, Președintele României.
 aboneaza-te
klaus-iohannis

„Sărbătorim astăzi Ziua Europei într-un context cu totul special, imposibil de imaginat în urmă cu doar câteva luni de zile. Este cea mai dificilă perioadă pentru continentul nostru după cel de-al Doilea Război Mondial, un moment care ne testează rezistența, unitatea și umanitatea. Istoria ne arată că proiectul european a trecut cu bine de provocările trecutului atunci când răspunsurile au fost rezultatul unui amplu efort comun. Modul în care vom depăși actuala criză va marca profund conștiința noastră europeană și va da un nou sens viitorului Uniunii Europene. Solidaritatea și coeziunea europeană sunt valori de o importanță majoră, pe care se fundamentează continuitatea proiectului european și reconectarea la nevoile și așteptările cetățenilor noștri.

Țara noastră este pe deplin integrată în marea familie europeană. Românii și-au câștigat respectul Europei prin atașamentul autentic față de valorile europene și prin susținerea constantă pentru păstrarea nealterată a democrației și a drepturilor civice. Anul trecut, marcam Ziua Europei la Sibiu, în cadrul unui Summit în care liderii europeni și-au reafirmat angajamentul pentru o Europă unită și coezivă, în care statele membre trebuie să acționeze împreună pentru a reuși să vină cu răspunsuri eficiente în fața provocărilor comune.”

Președintele României a menționat că aceste vremuri de pandemie ne-au arătat cât de importantă este o abordare comună, în spiritul unității și solidarității.

„În aceste vremuri dificile, trebuie să fim conștienți că deciziile și acțiunile noastre de acum pot influența decisiv direcția strategică a marii familii europene. Este esențial să reconfirmăm, prin tot ceea ce facem, că viziunea noastră rămâne una comună și că, dincolo de diferențele și specificitățile noastre firești, ne unește voința de a găsi împreună soluții durabile și eficiente în beneficiul tuturor cetățenilor europeni.

La mulți ani, Europa! La mulți ani, România!”, se arată în mesajul transmis de președintele Klaus Iohannis.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii