FacebookTwitterLinkedIn

Deciziile celor două ministere ar trebui să alunge și temerile părinților legate de sănătatea copiilor, părinți care în marile orașe se gândesc deja și că vor trebui să facă față din nou traficului care va deveni extrem de aglomerat.

Decizia redeschiderii școlilor și grădinițelor acolo unde numărul de infectări cu COVID-19 este scăzut a fost anunțată marți de președintele Klaus Iohannis, după discuții cu premierul, miniștrii sănătății și educației și cu responsabili din sistemul sanitar. Carmen Gavrilă a urmărit declarația șefului statului.

„Pregătiți copiii pentru școală!” – le-a transmis președintele Klaus Iohannis părinților, dar a tras atenția că nu am scăpat încă de pandemie, chiar dacă au fost ceva mai puține cazuri de infectare, deci, este nevoie în continuare să purtăm mască, să păstrăm distanța și să respectăm măsurile în vigoare, notează Radio România Actualități.

Klaus Iohannis: „Grădinițele și clasele I-IV vor funcționa fizic peste tot, mai puțin în localitățile care intră în carantină. Acolo unde sunt puține cazuri de COVID-19 toți copiii merg la școală, unde sunt ceva mai multe merg la școală cei mici și clasele VIII-XII. Iar unde sunt destul de multe cazuri, înainte însă să intre în carantină, merg doar cei mici: grădiniță, clasele I-IV, restul făcând școală online”