Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Klaus Iohannis: „Pentru a putea stopa epidemia de COVID-19 este nevoie de un efort național”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că autorităţile locale trebuie să explice din timp ce măsuri se vor impune, în contextul pandemiei de COVID-19, informează Radio România Actualități.
big_vizita_ford_craiova_22-07-2020_19 klaus iohannis

Președintele a subliniat că în București nu a existat un plan coerent, comunicat limpede, astfel încât oamenii să ştie la ce să se aştepte şi a apreciat că modul în care a acţionat prefectul Capitalei nu trebuie să rămână fără urmări.

Klaus Iohannis a declarat că era previzibilă intrarea Bucureștiului în scenariul roșu și consideră că autoritățile locale au obligația ca din timp, când se prevede o astfel de evoluție, să iasă public și să explice ce presupune acest scenariu.

Klaus Iohannis: „Pentru a putea stopa epidemia de COVID-19 este nevoie de un efort național. Cetățenii sunt partenerii autorităților, iar autoritățile au obligația de a-i respecta și de a-i trata ca atare. Asta înseamnă, printre altele, comunicarea clară și unitară a deciziilor, informarea din timp și predictibilitate atunci când sunt necesare restricții care le afectează viața cetățenilor.

Presiunea pe spitale și în special pe secțiile de terapie intensivă a crescut la cote uriașe și acest lucru nu mai poate continua.

Trebuie să acționăm acum, decisiv, pentru a reduce din povara de pe umerii sistemului medical”, conform Radio România Actualități.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii