Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Klaus Iohannis: „Pandemia de COVID-19 a scos în evidenţă toate deficienţele structurale existente în sistemul medical din România”

Pandemia de COVID-19 a scos în evidenţă toate deficienţele structurale existente de multă vreme în sistemul medical din România, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis, informează Radio România Actualități.
Romanian President Klaus Iohannis attending the European Union Council on COVID-19 issues, as video-conference

Președintele Kluas Iohannis s-a întâlnit miercuri cu responsabili şi experţi implicaţi în gestionarea echipamentelor medicale, care au prezentat o evaluare a infrastructurii şi a disfucţionalităţilor la nivel naţional, notează Radio România Actualități.

Klaus Iohannis: „În primul rând, este necesară modernizarea sistemelor de gaze medicinale, în special oxigen, şi a reţelelor electrice. Aici am găsit împreună soluţia pregătirii unui program de finanţare bine pus la punct, folosindu-ne de fondurile europene.

În al doilea rând, se impune regândirea instrumentelor legislative şi financiare care să permită o susţinere a sistemului de service şi mentenanţă a tehnicii spitaliceşti.

Un rol important îl are resursa umană – inginerii medicali, care trebuie valorificaţi şi implicaţi mai mult în partea de funcţionare spitalicească. Aceste aspecte vor fi incluse în pachetul de legi privind reforma din sănătate, aflat în plin proces de elaborare la Ministerul Sănătăţii“.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii