Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Klaus Iohannis l-a eliberat din funcție pe procurorul-general Augustin Lazăr

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 19 aprilie a.c., decretul privind eliberarea din funcția de procuror a lui Augustin Lazăr, procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție, la data de 27 aprilie 2019 – pensionare, informează Administrația Prezidențială.
 aboneaza-te
augustin-lazar

Pe 18 aprilie, Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat cererea de pensionare a lui Augustin Lazăr.

Augustin Lazăr a depus cerere de pensionare, în condiţiile în care mandatul său de procuror general se încheie pe data de 27 aprilie 2019.

Augustin Lazăr a candidat pentru un nou mandat de procuror general, dar Tudorel Toader, pe atunci ministrul Justiţiei, i-a respins candidatura.

Augustin Lazăr a fost acuzat în presă că a refuzat eliberarea condiţionată a disidentului anticomunist Iulius Filip pe vremea când era membru în comisia de propuneri pentru liberare din cadrul Penitenciarului Aiud. Procurorul-general a a declarat că nu cunoștea dacă acele dosare luate în discuţie în Comisia de la Penitenciarul Aiud erau ale unor deţinuţi politici, însă şi-a cerut „scuze instituţionale” pentru practicile de dinainte de ’89.

PUBLICITATEA PE TELEVIZIUNILE MUZICALE – TRIMESTRUL I 2019

 

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii