Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Klaus Iohannis îl propune premier pe Ludovic Orban

Orban
Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat joi pe premierul demis, Ludovic Orban, să formeze un nou guvern, după consultările avute la Cotroceni cu partidele politice.
klaus-iohannis

Mișcarea aceasta se înscrie în logica declanșării alegerilor anticipate, a explicat Klaus Iohannis. „Avem un guvern liberal, care a venit cu o agendă reformatoare, care a dorit să repare greşelile guvernelor pesediste”, a spus preşedintele Klaus Iohannis, după consultările de la Cotroceni.

„Soluţia corectă în această situaţie este întoarcerea la electorat, mai simplu spus înseamnă alegeri anticipate, prima mea opţiune”, a precizat Klaus Iohannis.

„Unii au fost de părere că e bine, alții au fost de părere că trebuie să se mai consulte în partid. Până atunci, facem următorul pas foarte concret – desemnarea lui Ludovic Orban pentru a forma un nou guvern”, a încheiat Klaus Iohannis.

Se știa deja că președintele îl va nominalza tot pe Ludovic Orban pentru funcția de prim-ministru, iar acesta va veni în fața Parlamentului pentru votul de încredere cu aceeași echipă guvernamentală din acest moment.

 

Parlamentul a adoptat, miercuri, moțiunea de cenzură inițiată de PSD și UDMR împotriva Guvernului Orban. Au fost 261 voturi „pentru”, cu multe peste numărul necesar de 233.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii