FacebookTwitterLinkedIn

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că deschiderea teatrelor și a cinematografelor este un scenariu posibil. Acest lucru se va întâmpla doar în condiții specifice, de maximă igienă, informează Digi24. Decizia privind redeschiderea teatrelor și cinematografelor va fi discutată în timpul ședinței CNSU de joi.

Președintele recunoaște că își dorește reînceperea activității pentru două domenii, și anume HoReCa și redeschiderea centrelor din zona de cultură.

„Primul sector: recunosc că este un sector la care țin foarte mult, zona culturală. Teatrele și cinematografele se vor putea deschide probabil începând cu 1 septembrie, în condiții de siguranță. Vor trebui lăsate locuri libere, toată lumea să poarte mască, respectate anumite condiții speciale stabilite de specialiști. E important ca acolo unde condițiile permit să se reia actul de cultură. Ce am fi fără cultură?”, a adăugat Iohannis.

Cu toate acestea, cetățenii trebuie să ia în considerare faptul că nu ne întoarcem la normalitate. Trebuie să fim în continuare precauți și conștienți de faptul că pericolul nu a trecut.

„Lumea și-a dat seama că lucrurile nu-s de joacă, că epidemia există și că trebuie să ne protejăm. Probabil nu vom avea creșteri importante (ale numărului de îmbolnăviri) și lucrurile se pot desfășura cu respectarea normelor specifice în cinematografe, teatre și, evident, în școli”, a subliniat Klaus Iohannis.