Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Servicii financiare |
|

Klaus Iohannis, după declaraţia lui Liviu Dragnea despre zona euro: Unii politicieni nu au înţeles

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că unii politicieni „nu au înţeles foarte bine despre ce este vorba” în ceea ce priveşte aderarea României la zona Euro, apreciind faptul că ministrul Teodor Meleşcanu a „menţionat acest obiectiv”, informează Mediafax.
 aboneaza-te
klaus-iohannis

Teodor Meleşcanu, ministrul de Externe: România ar putea să adopte moneda euro în 2022

Aderarea României la zona Euro, atunci când toate condiţiile vor fi îndeplinite, este un pas esenţial pentru întărirea rolului României la nivel european. Şi, domnule ministru, mi-a plăcut că aţi menţionat acest obiectiv, chiar dacă unii politicieni nu au înţeles încă foarte bine despre ce este vorba. O să ne străduim să le explicăm”, i-a transmis preşedintele Klaus Iohannis ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu, în timpul discursului susţinut la Palatul Cotroceni, în faţa ambasadorilor români.

Dragnea despre aderarea la moneda euro în 2022: Ca să vorbim de un proiect asumat trebuia să fie o analiză

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Liviu Dragnea, a precizat marţi că adoptarea monedei euro în 2022 reprezintă o dorinţă firească, dar a subliniat faptul că nu există un demers guvernamental asumat în acest sens şi că nu se avansează termene doar de dragul de a le avansa.

Solicitat să comenteze declaraţiile ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu, care a anunţat un termen pentru posibila adoptare a monedei euro în 2022 şi întrebat dacă este vorba de un proiect asumat, discutat, sau doar de o dorinţă, Dragnea a răspuns: „E o dorinţă, o dorinţă firească”.

Ca să vorbim de un proiect asumat trebuia să fie o analiză serioasă a majorităţii, a întregului Parlament, a BNR, a Guvernului, o discuţie cu Preşedinţia. Este o dorinţă a noastră a tututor, dar nu este un proiect foarte uşor şi nu ne putem juca cu el, adică nu putem să avansăm termene doar de dragul de a avansa termene”, a spus Dragnea.

Întrebat dacă se iniţiază vreun demers la nivel guvernamental în acest sens, Dragnea a răspuns: „Din câte ştiu eu, nu. Şi nu cred că a început cineva o asemenea aventură”.

România ar putea adera la zona euro în 2022, odată ce venitul celor mai săraci cetăţeni va creşte, a declarat, luni, ministrul de Externe Teodor Meleşcanu, pentru cotidianul polonez Rzeczpospolita, citat de Reuters.

Grupul Iulius vrea să se asocieze cu CCIR pentru a reconstrui un proiect imobiliar mixt de sute de milioane de euro în jurul Romexpo

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii