FacebookTwitterLinkedIn

Şeful statului a declarat că la soluţionarea acestor chestiuni pot contribui banii europeni şi a precizat totodată că este nevoie şi de o colaborare strânsă între Primăria Capitalei şi Guvern, notează Radio România Actualități.

Klaus Iohannis: Este evident că unele din aceste probleme pot fi soluţionate de Bucureşti, dacă se folosesc foarte mult banii europeni, dacă se construiesc finanţări potrivite, dar, în acelaşi timp, am abordat şi chestiuni pe care Bucureştiul singur nu le poate rezolva. Chestiunea termoficării nu poate fi rezolvată în această etapă doar de Primăria Generală, este nevoie de o colaborare strânsă şi un sprijin solid de la Guvern.

Nicușor Dan: „Am avut azi o discuţie foarte utilă cu preşedintele Klaus Iohannis, axată pe soluţiile pentru problemele Capitalei. Am vorbit despre faptul că Bucureştiul va avea de absorbit o parte importantă din cei 80 de miliarde euro puşi la dispoziţie României de către Uniunea Europeană, iar pentru a face acest lucru e nevoie de mobilizare şi colaborare inter-instituţională.”