FacebookTwitterLinkedIn

Principalele declaraţii ale preşedintelui:

– „Aş începe prin a remarca că în această epidemie autorităţile, medicii şi românii au obţinut rezultate notabile. Românii au dovedit că au simţ civic, echilibru, iar societatea românească a dovedit maturitate”, conform News.ro.
„Se discută de măsurile de relaxare. Vom ajunge şi acolo. Eu am menţionat că, după 15 mai, anumite restricţii vor fi reduse, dar trebuie să fim foarte, foarte atenţi. Nu am atins vârful epidemiei în România. O relaxare greşită poată să distrugă toate rezultatele oţinute până acum.”
„Pericolul nu a trecut şi este nevoie de maximă atenţie. Faptul că din 15 mai este posibil să relaxăm anumite măsuri nu înseamnă să revenim la viaţa noastră de dinainte de epidemie, nu înseamnă o revenire bruscă la realitatea pe care am cunoscut-o. Specialiştii ne spun că nici nu ştim când vom reveni”.
Pericolul nu a trecut şi e nevoie în continuare de maximă atenţie. Faptul că relaxăm anumite măsuri nu înseamnă că revenim la viaţa noastră de dinainte de 15 mai. Experţii spun că nu ştiu când vom reveni la viaţa normală. Vor rămâne multe restricţii în vigoare, nu vom putea ieşi la restaurant sau la mall, nu vom putea pleca din localitate decât cu un motiv serios, nu ne vom putea întâlni decât câte trei. La intrarea în unităţi cineva va măsura temperatura. Iată câte restricţii vom avea. Marile festivaluri nu vor avea loc în acest an, nu putem risca să avem un număr mare de persoane adunate într-un loc. Sunt mulţi care doresc reluarea competiţiilor sportive, dacă se vor relua e o probabilitate mare să se reia fără spectatori. Lucrurile nu vor intra repede în normalitate. Nu se întâmplă totul dintr-o dată, măsurile vor fi graduale.”