Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Sănătate |
|

Klaus Iohannis cere reexaminarea legii care interzice publicitatea pentru medicamente la televiziune și radio

Preşedintele Klaus Iohannis a solicitat, sâmbătă, reexaminarea legii prin care publicitatea explicită la televizor şi la radio pentru medicamente va fi interzisă, fiind permisă în alte medii la medicamente eliberate fără prescripţie medicală, afirmând că legea contravine directivelor europene, informează MEDIAFAX.
klaus-iohannis

Legea a fost adoptată de Senat, în calitate de Cameră decizională, la mijlocul lunii decembrie.

În cererea de reexaminare, Klaus Iohannis arată că există directive europene cu privire la publicitatea la medicamente, care au fost transpuse şi în legislaţia naţională, astfel încât „în această materie statele membre nu pot adopta norme mai restrictive şi nici norme cu un conţinut diferit”.

Preşedintele susţine că măsurile din lege sunt „în dezacord” cu reglementarea europeană şi intră în categoria măsurilor care nu pot fi permise statelor membre în cadrul marjei privind nivelul de armonizare cu legislaţia europeană.

STEAUA SALVEAZĂ AUDIENȚA CAMPIONATULUI NAȚIONAL DE FOTBAL

Şeful statului afirmă că Parlamentul a preluat modelul european, interzicând total publicitatea la medicamentele care se eliberează cu prescripţie medicală sau care conţin substanţe definite ca stupefiante sau psihotrope de către convenţiile internaţional, astfel încât Legislativul nu mai poate acum cu alte propuneri.

Pe de altă parte, preşedintele critică şi caracterul discriminatoriu al legii, având în vedere că permite publicitatea la medicamente prin alte modalităţi decât în cadrul programelor de televiziune şi radiodifuziune.

În ceea ce priveşte interzicerea reclamelor la farmacii, Iohannis critică tot caracterul discriminatoriu al prevederilor, având în vedere că publicitatea rămâne posibilă în alte medii decât cele audiovizuale.

VEZI AUDIENȚA MECIURILOR DIN LIGA 1!

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii