Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Macroeconomie |
|

Klaus Iohannis: „Bugetul, la o primă analiză pe care am făcut-o, este unul problematic și riscant”

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți, după întâlnirea cu premierul Sorin Grindeanu și ministrul de Finanțe, Viorel Ștefan, că bugetul de stat pe anul 2017 este unul problematic și riscant, punctând faptul că există riscul real să se depășească deficitul de 3%, informează AGERPRES.
klaus-iohannis

Klaus Iohannis a declarat:

„Mi s-a părut corect să cunosc opinia Guvernului înainte de a lua o decizie pe promulgare sau retrimitere în Parlament. (…) Bugetul, la o primă analiză pe care am făcut-o, este unul problematic și riscant. Se prevăd venituri care, după părerea mea, sunt supraevaluate, pe de altă parte se prevăd cheltuieli foarte mari. Există riscul real să se depășească deficitul de 3%. Nu putem să nu vedem că aici avem de-a face cu o sumă extraordinar de mare la așa-numitele credite de angajament — sunt credite de angajament prevăzute în sumă de 54 de miliarde — care vor apăsa asupra bugetelor din anii următori. Toate aceste lucruri le-am transmis Guvernului, care are un punct de vedere propriu, pe care probabil îl va transmite și în spațiul public. (…) În ansamblu trebuie să recunosc că sunt îngrijorat’”.

Președintele a precizat că, în zilele următoare, împreună cu echipa sa, va aprofunda analiza bugetului de stat și cel al asigurărilor sociale pe acest an.

Președintele Iohannis a mai spus că în zilele următoare va lua o decizie cu privire la bugetul de stat pe anul 2017.

Săptămâna trecută, Parlamentul a aprobat Legea bugetului de stat și Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2017. Cele două acte au ajuns spre promulgare la președintele Klaus Iohannis.

VEZI PROFILUL TELESPECTATORILOR ȘI AUDIENȚELE TELEVIZIUNII DIGI24 – IANUARIE 2017

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii