Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Bani și Investiţii |
|

Klaus Iohannis: Banii europeni vor fi folosiți pentru infrastructură

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți că Guvernul lucrează la stabilirea proiectelor care vor primi finanțări din fonduri europene.
Romanian President Klaus Iohannis attending the European Union Council on COVID-19 issues, as video-conference

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți că Guvernul lucrează la stabilirea proiectelor care vor primi finanțări din fonduri europene, relatează Digi24.

Iohannis a subliniat că terminarea autostrăzilor rămâne focusul principal, dar vor fi alocate fonduri și pentru agricultură și mediu.

Președintele a declarat: “Eforturile Guvernului, în acest moment, se concentrează pe infrastructură. România are foarte multă nevoie de infrastructură și acum vorbesc aici în special despre autostrăzi și căi ferate. Deci, autostrăzile sunt foarte, foarte importante în această fază și în acest domeniu pot să spun că suntem foarte avansați. Avem mai multe tronsoane importante de autostradă pregătite pentru a fi incluse în proiecte cu care se solicită acești bani europeni.”

Pe lângă autostrăzi și căi ferate, fondurile europene vor susține și protecția mediuluim, dar și sectorul agricol deoarece fermierii au nevoie de ajutor în această perioadă dificilă, fiind afectați de criza coronavirus.

Klaus Iohannis a mai adăugat: “Pentru a veni în sprijinul fermierilor, Guvernul a prevăzut la rectificarea bugetară fonduri substanțiale destinate fermierilor afectați de secetă. Știu că aici au circulat tot felul de așa-numite fake news în spațiul public. Deci, încă o dată: Guvernul a prevăzut la rectificare fonduri substanțiale pentru despăgubirile fermierilor afectați de secetă.”

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii