FacebookTwitterLinkedIn

Klarna AB, o platformă suedeză prin care utilizatorii pot cumpăra în rate diverse, a primit astăzi o finanțare de 650 de milioane de dolari, în urma căreia fintech-ul suedez a fost evaluat la 10,65 miliarde de dolari, fiind astfel al doilea decacorn european.

Klarna este cel mai valoros startup fintech european și al patrulea din lume. Runda de finanțare de 650 de milioane de dolari, anunțată la New York, este condusă de fondul de investiții american Silver Lake, cu participarea Fondului suvern al statului Singapore – GIC, precum și a unor investitori privați consiliați de BlackRock și MI Capital.

Compania a câștigat o popularitate enormă, în special în SUA, datorită serviciului său de cumpărare în rate. Klarna a sugerat intenția sa de a face o IPO în trecut, potrivit Bloomberg.

Cel mai nou decacorn european spune că are peste 200.000 de magazine partenere, inlusiv H&M, IKEA, Samsung, Nike, Sephora, Vans, The North Face, Timberland, Ralph Lauren și AliExpress.

În prezent, serviciile financiare ale Klarna sunt disponibile în 17 țări, printre care Italia, Spania, Germania, Marea Britanie, Austria, Olanda, Suedia, SUA, Australia.