FacebookTwitterLinkedIn

Parte a grupului suedez King, studioul din București a fost deschis în 2011, compania înregistrând de atunci o creștere exponențială pe piața românească. Astfel, până la sfârșitul anului 2014, în noul birou din piața Operei vor lucra peste 110 persoane.

Angajații de la studioul King din București sunt responsabili cu procesele de dezvoltare și QA pentru unele dintre cele mai populare jocuri casual, precum Bubble Witch Saga sau jocul #1 în lume pe Facebook și mobile, Candy Crush Saga. Colliers International a asistat King în găsirea soluției de real estate potrivite pentru cele mai acute nevoile de business ale companiei – expansiunea accelerată și atragerea de noi talente într-o piață extrem de competitivă și disputată de marii producători de jocuri.

,,Printre lucrurile pe care angajații le-au apreciat dintotdeauna la King se numără mediul de lucru și atmosfera relaxantă. Ținem foarte mult la bunăstarea angajaților noștri și, de aceea, căutăm în permanență soluții noi pentru a le oferi un spațiu de lucru ușor accesibil, în care aceștia să se simtă confortabil și care să le stimuleze creativitatea ”, declară Mihai Sfrijan, head of studio King București. 

Ansamblul Opera Center (Opera Center One și Opera Center Two) face parte dintre primele proiecte de clasa A livrate în București, fiind deținut de fondul austriac de investiții CA Immo. Clădirile beneficiază de o localizare și vizibilitate excelente, asigurându-le chiriașilor o carte de vizită încărcată de istorie și de prestigiu. Printre numele mari aflate în proiect se numără NN Lease, Glaxo Smith Kline, Borza și Asociații, PayU, Stoica și Asociații sau DHL Logistics.

Tranzacția de închiriere a fost asistată de birourile de avocatură DLA Piper, ca reprezentant al chiriașului, și Fenechiu Savu & Asociații din partea proprietarului.

Grupul suedez King mai are studiouri şi în Barcelona, Berlin, Lon­dra, Malmo şi Stockholm, precum şi birouri în San Francisco, Malta şi Coreea. CA Immo mai deține în București clădirile de birouri Bucharest Business Park, Europe House și Riverplace, unele dintre cele mai cunoscute centre de afaceri din Capitală.