FacebookTwitterLinkedIn

În aprilie Kia a comercializat 29.490 de unități, valoare cu 7,2% mai mare decât cea din perioada similară a anului 2012, și a mai temperat tendința de declin a vânzărilor de automobile noi din zona economică europeană și a statelor din EFTA (Asociația Europeană a Liberului Schimb), mai mici cu un procent de 7,1% comparativ cu anul trecut.

Cel mai bine vândut model Kia în 2013 în Europa a fost cee’d, cu 31.942 de unități comercializate până acum (exceptând zona EFTA). Și vânzările lui Sportage au atins valori foarte bune, în primele patru luni comercializându-se 31.772 de exemplare.

Pe continent, Kia Motors Europe continuă tendința de a performa, în ciuda direcției generale a pieței, de scădere. Vânzările companiei cresc în continuare pe unele piețe unde nivelul general este în scădere, cum ar fi Germania, Franța sau Italia, iar tendința se păstrează mai ales acolo unde piața este pe plus, în țări precum Norvegia, Belgia sau Marea Britanie. Acesta este principalul motiv pentru care cota parte de piață în Europa a producătorului coreean a ajuns la valoarea de 2,7%.

Pe lângă succesul reportat de unele modele mai recente, cum sunt cee’d și pro_cee’d, creșterea generală înregistrată de marcă se datorează și imaginii foarte bune, dar şi succesului înregistrat de alte produse Kia apreciate, cum ar fi Sportage, Rio și Picanto. Alt avantaj important de care beneficiază toate modelele din gamă este garanția unică de 7 ani, sau 150.000 km.