Cautare
, Staff

Tech |
|

Keysight Technologies va cumpăra Ixia, prezentă și în România, pentru 1,6 miliarde de dolari

Keysight Technologies, un furnizor de software și echipamente pentru industria electronică, a anunțat că va cumpăra compania de tehnologie de date Ixia, pentru aproximativ 1,6 miliarde de dolari net, în numerar.
 aboneaza-te
internet

Se așteaptă ca tranzacția să fie finalizată până la sfârșitul lunii octombrie 2017, fiind deja aprobată de Consiliile de Administrație ale ambelor companii.

Prețul de achiziție de 19,65 dolari pentru o acțiune Ixia constituie o ofertă premium, fiind cu aproximativ 8% peste cel cu care s-au încheiat vineri tranzacțiile pe acțiunile Ixia la bursă.

Actiunile Ixia au crescut cu 5,5%, ajungând la 19,2 dolari, în cursul tranzacționării premarket de luni. Mai mult, acțiunile companiei cu sediul la Calabasas (California) au urcat cu 34,3%, din decembrie, când Reuters a anunțat că se află în discuții vânzarea companiei, până în prezent.

Ixia face echipamente care monitorizează și testează rețelistica unei companii, astfel încât datele clienților unei asemenea companii să poată fi accesate fără blocaje. Printre clienții Ixia se numără Cisco Systems.

Tranzacția dintre Ixia și Keysight Technologies se face pe fondul creșterii în volum a traficului de date din social mass-media, între smartphone-uri și în cloud computing, astfel că este testată capacitatea de rezistență și integritatea rețelelor. În aceste condiții, echipamentele și aplicațiile devin tot mai populare printre clienții Ixia și sunt râvnite de către companiile similare.

Reprezentanții Keysight au declarat că tranzacția va adăuga la câștigurile sale, ajustate cu costurile anuale, sinergii de 60 de milioane de dolari. Compania cu sediul în Santa-Rosa (California) a avut anul trecut afaceri de 2,9 miliarde de dolari.

În 2004, compania Ixia a cumpărat firma din românească G3 Nova, pe care a transformat-o într-o divizie locală de cercetare dezvoltare a Ixia International. Fondatorul G3 Nova, Teodor Ceauşu, a rămas la conducerea filialei americane a IXIA România, fiind și în prezent Country Manager al acesteia.

 

Teodor Ceaușu, Ixia: Fără inovație o companie nu are viitor

Inovaţia ca mod de viaţă

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii