FacebookTwitterLinkedIn

Kevin Costner a câştigat premiul pentru cel mai bun actor într-un serial sau miniserie TV pentru rolul „Devil Anse” Hatfiled din miniseria „Hatfields & McCoys”, filmată la studiourile Castel Film din România, deţinute de omul de afaceri Vlad Păunescu.

Vezi pe ce poziţie se află Vlad Păunescu în Top Forbes 500 Miliardari 2012

Premiul SAG vine la doar câteva zile după ce actorul american a câştigat Globul de Aur pentru cel mai bun actor într-un serial sau miniserie TV, tot pentru rolul său din „Hatfields & McCoys”. “Acest premiu (Globul de Aur – n.red)este mai mult decât o imensă bucurie pentru noi. După Cold Mountain, cel mai mare film turnat la Castel (Renee Zellweger  a câştigat, în 2004, un premiu Oscar pentru cea mai bună actriţă într-un rol secundar datorită prestaţiei sale din “Cold Mountain” – n .red.), iată că acum cel de-al doilea film ca mărime filmat la noi ia un Glob de Aur”, spunea Vlad Păunescu, pentru forbes.ro . “E o nouă dovadă a profesionalismului care caracterizează industria cinematografică din România, implicit şi Castel Film. Americanii vin în continuare în România să facă film, şi nu orice fel, ci film istoric american”.

Află ce a spus Kevin Costner despre România în discursul de acceptare al Globului de Aur

Pe lângă faima – care se traduce, în cele din urmă, în bani – venirea producătorilor străini în România pentru a filma are un impact şi asupra dezvoltării cinematografiei locale, inclusiv în privinţa descoperirii de noi actori.

Citeşte povestea Patriciei Posluşnic, actriţa din România în vârstă de 9 ani care a jucat în rolul principal din filmul românesc “Ho Ho Ho 2: O loterie de familie” şi  care l-a cunoscut pe Kevin Costner pe platourile de filmare de la “Hatfields & McCoys”