FacebookTwitterLinkedIn

În luna septembrie a existat o creștere a numărului de cazuri ca urmare a relaxării restricțiilor în Kenya, relatează Bloomberg. Iar acum, decizia de a interzice adunările politice mari timp de 60 de zile vine într-un moment în care liderii vor să-și mobilizeze susținătorii pentru un potențial referendum anul viitor, în care guvernul Kenyei ar putea fi restructurat.

Kenya se confruntă cu 58.587 de cazuri confirmate de coronavirus și 1.051 de decese, dintre care în ultima lună au fost înregistrate aproximativ 15.000 de noi infecții și 300 de decese, potrivit Ministerului Sănătății.

“Octombrie a fost cea mai tragică lună în lupta noastră împotriva Covid”, a declarat Kenyatta miercuri. „Acum ne uităm la un nou val al acestei pandemii.”

Specialiștii de sănătate din Kenya au pus această creștere parțial pe  organizarea de mitinguri aglomerate, fără a se respecta măsuri precum purtarea măștilor și distanțarea socială.

În Kenya barurile și restaurantele se închid la ora 21:00. De altfel, toate restricțiile vor fi în vigoare până pe 3 ianuarie.