Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Uncategorized |
|

Kenosha, Wisconsin: Un bărbat de culoare împușcat de poliție

În centrul orașului Kenosha, Wisconsin, protestatarii au incendiat mai multe clădiri, aceasta fiind a doua noapte de violențe după ce polițiștii au împușcat un bărbat de culoare.
shutterstock_1800778180

În centrul orașului Kenosha, din statul american Wisconsin, protestatarii au incendiat mai multe clădiri, aceasta fiind a doua noapte de violențe după ce polițiștii au împușcat un bărbat de culoare, informează Reuters, citat de Agerpres.

Până marți dimineață polițiștii au încercat să le țină piept protestatarilor. Guvernatorul statului Wisconsin, Tony Evers, anunţase de luni că va trimite la Kenosha efective ale Gărzii Naţionale. Forţele de ordine au tras cu gloanţe de cauciuc şi au folosit gaze lacrimogene, iar unii protestatari au ripostat lansând artificii în faţa poliţiştilor.

Protestele au izbucnit după ce duminică Jacob Blake, un tânăr de 29 de ani, a fost împușcat de mai multe ori în fața celor trei copii ai săi de către poliția din Kenosha. Acest ultim incident dintr-o serie care a adus în atenţia publicului modul în care poliţia îi tratează pe afro-americani i-a înfuriat pe locuitorii oraşului.

O înregistrare video a incidentului arată cum Blake merge spre portiera din partea şoferului a mașinii sale, îndepărtându-se de doi poliţişti care ţin armele îndreptate spre el. După ce deschide portiera, se aud şapte focuri de armă, în timp ce un poliţist îl ţine de tricou.

Până în prezent, nu s-a aflat încă dacă reacţia agenţilor a fost determinată de ceva ce ar fi putut vedea în maşină. Blake este în stare stabilă după ce a fost supus unei intervenții chirurgicale.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii