Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

KazMunayGas a început o acţiune în justiţie împotriva României

KazMunayGas a deschis o acţiune în justiţie împotriva României, după ce procurorii DIICOT au pus sub sechestru mai multe active şi acţiuni ale companiei, fapt ce a perturbat planurile companiei de a vinde un pachet de acţiuni către o firmă chineză, informează Financial Times, conform MEDIAFAX.
Petromidia-Refinery-6

Potrivit unei document aparţinând avocaţiilor companiei, KazMunayGas (KMG) a trimis o „notă de de dispută privind investiţiile” către Guvernul român, acesta fiind primul pas în cadrul unui proces legal care ar putea duce la deschiderea unei proceduri de arbitraj internaţional.

La finalul lunii aprilie, compania petrolieră de stat din Kazahstan, KMG, a anunţat vânzarea unui pachet de 51% din acţiunile KazMunayGas International, firma care deţine rafinăria Petromidia în România, către CEFC, valoarea tranzacţiei fiind de 680 de milioane de dolari.

Doar câteva zile mai târziu, DIICOT a inclus KazMunayGas în ancheta privind privatizarea rafinăriei şi a pus sechestru asupra activelor companiei.

KazMunayGas respinge acuzaţiile formulate de procurorii DIICOT, precizând că a cumpărat rafinăria în 2007, la câţiva ani după ce privatizarea a avut loc, iar tranzacţia a fost aprobată de autorităţile române.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii