Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Sănătate |
|

Kazahstan: Un nou virus lovește Asia Centrală

Oficialii chinezi citați de CNN avertizează că în China a apărut un nou virus care pare a fi mai periculos decât noul coronavirus  
 aboneaza-te
spital

Oficialii chinezi citați de CNN avertizează că în China a apărut un nou virus care pare a fi mai periculos decât noul coronavirus, conform Digi24. Acest nou tip de „pneumonie necunoscută” a dus la decesul a 1.700 persoane în Kazahstan.

Ambasada Chinei la Kazahstan anunță că „Departamentul de Sănătate din Kazahstan și alte agenții efectuează cercetări comparative și încă nu au definit natura acestei pneumonii”.

Începând cu jumătatea lunii iunie, cazurile de pneumonie au crescut îngrijorător, iar în unele zone au fost raportate chiar sute de pacienți noi pe zi. Potrivit comunicatului ambasadei, creșterea numărului de cazuri s-a concentrat în regiunile Shymkent, Atyrau și Aktobe unde s-au înregistrat în total 500 de cazuri. Dintre aceștia, 30 de pacienți sunt în stare gravă.

În acest an, noul tip de pneumonie a declanșat decesul a 1.772 de persoane, iar 628 dintre acestea au fost înregistrate în iunie. „Această boală este mult mai mortală decât Covid-19”, arată comunicatul.

În Kazahstan, numărul cazurilor de pneumonie din capitală s-a dublat față de aceeași perioadă a anului 2019. „Până la 200 de persoane sunt internate în spitale în fiecare zi. În ultimele zile, aproximativ 300 de persoane diagnosticate cu pneumonie au fost duse zilnic la spital. Alții primesc tratament la domiciliu”, a declarat șeful Departamentului de asistență medicală din Nursultan.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii