Cautare
, Staff

Bani și Investiţii |
|

Kaufland România și Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile oferă finanțare de 1 milion de euro pentru ONG-uri

Kaufland România și Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile a lansat astăzi programul de finanțare ce va oferi organizațiilor neguvernamentale din România granturi nerambursabile în valoare totală de 1 milion de euro, pe parcursul anului 2018.
Foto_Conferinta lansare program_FDSC si Kaufland Romania_

Acțiunea demarată oferă sprijin organizațiilor din toată țara care vor să deruleze proiecte sustenabile pentru România și care contribuie pozitiv la dezvoltarea comunității din care fac parte.

Denumit #ÎNSTAREDEBINE, programul se adresează tuturor asociațiilor, fundațiilor și federațiilor care dezvoltă proiecte la nivel cultural, sportiv, dar și cele care promovează un stil de viață sănătos. Valoarea maximă a finanțării acordate pentru un proiect este de 235.000 de lei (aproximativ 50.000 euro).

„Ultimii doi ani și în special 2017 au fost ani destul de dificili pentru organizațiile neguvernamentale. Au apărut noi dificultăți, cele mai mari dintre acestea fiind legate de finanțarea sectorului. Finanțatorii instituționali mari, tradiționali, ai sectorului sunt într-o perioadă de pauză sau s-au retras. Mai mult, câteva dintre politicile fiscale care încurajau sectorul asociativ într-o formă sau alta, au dispărut sau au fost puse foarte serios sub semnul întrebării, cum a fost cazul facilității 2% anul trecut. ONG-urile compensează cu greu această situație, mai ales cele mici, care nu au acces la fondurile structurale. #ÎNSTAREDEBINE vine în întâmpinarea lor, cu o modalitate de finanțare prietenoasă, adaptată, care oferă sprijin și în timpul derulării proiectelor prin traininguri, workshop-uri și evenimente de networking gândite să le dezvolte capacitatea organizațională. Suntem extrem de bucuroși să lansăm această inițiativă alături de Kaufland și ne dorim ca exemplul să fie luat și de alte companii din România”, a declarat Ionuț Sibian, director executiv Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Aplicațiile se depun online, în cadrul a trei sesiuni de depunere care vor avea loc în lunile aprilie, iunie și august. Primul apel de proiecte se va deschide pe data de 23 aprilie 2018.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii