Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Bunuri de consum |
|

Kaufland România lansează game noi de produse fără gluten, respectiv fără lactoză

Kaufland, liderul pieței alimentare din România a lansat o nouă marcă proprie de alimente fără lactoză și fără gluten: „K-free”, destinată celor care au intoleranță la aceste substanțe.
 aboneaza-te
Kaufland 119

Noua marcă proprie „K-free” oferă mai multe tipuri de produse gustoase și sănătoase, pentru o alimentație zilnică fără lactoză sau gluten.

O parte din produsele fără gluten – mai exact, pastele – sunt produse în România și distribuite la nivel de grup. Pastele K-free sunt fabricate în singura facilitate din România certificată pentru produse gluten free. Interesul tot mai crescut pentru astfel de produse a generat demersurile ca din anul 2019 să debuteze în România schema de audit și certificare pentru producătorii gluten free.

„Intoleranța/alergia la anumite substanțe conținute de alimente poate avea repercusiuni asupra sănătății sau stării generale a persoanelor. Prin noile produse „K-free”, oferim o selecție de alimente de bază gustoase și cu prețuri accesibile, pentru toți cei care sunt nevoiți sau doresc să renunțe la ingrediente precum glutenul sau lactoza,” a declarat Valer Hancaș, Director Comunicare și Corporate Affairs, Kaufland România.

 

Gama K-free fără gluten cuprinde 10 produse gustoase și de calitate

 

Boala celiacă sau intoleranţa la gluten este o afecţiune autoimună declanşată de ingestia de gluten (proteina din grâu, secară şi orz) la persoanele cu predispoziţie genetică. La nivel european, afectează circa 1% din populaţie şi poate debuta la orice vârstă. În lipsa respectării regimului fără gluten, această boală poate avea consecinţe de sănătate importante, cum ar fi osteoporoza, infertilitatea, avorturile repetate, anemia prin deficit de fier şi anumite forme de cancer. În România, aproximativ 5% dintre persoanele cu risc sunt diagnosticate.

Gama K-free fără gluten este destinată persoanelor cu intoleranță la gluten sau care au membri de familie sau prieteni cu o asemenea intoleranță, respectiv oameni pentru care o alimentație conștientă este esențială.

„Inițiativa Kaufland de a se adresa comunității intolerante la gluten cu gama K-Free este un pas spre normalitate pentru persoanele afectate de boală celiacă sau alte afecțiuni în care este recomandată dieta fără gluten. Lansarea gamei K-Free este o oportunitate pentru ca persoanele cu intoleranță la gluten să aibă aceeași experiență de cumpărare ca orice alt client, prin gama de produse competitivă, cu un raport avantajos calitate/preț. Siguranța că produsele care poartă eticheta K-Free sunt fabricate în unități unde nu există risc de contaminare cu gluten și distribuția geografică generoasă a rețelei Kaufland, care va face ca aceste produse să ajungă la consumatorii din toată țara, sunt vești foarte bune pentru comunitatea gluten free,” a declarat Iuliana Roibu Bonoiu, Președintele Asociației Române pentru Intoleranță la Gluten.

 

K-free fără lactoză – o alternativă fără neplăceri

 

Intoleranța la lactoză reprezintă incapacitatea de a digera cantități semnificative de lactoză. Este întâlnită la circa 75% din populaţia lumii şi la 17% dintre români, fiind cea mai frecventă formă de intoleranţă alimentară. Produsele din gamă sunt concepute pentru persoanele cu intoleranță la lactoză sau care au membri de familie sau prieteni cu o asemenea intoleranță.

Cele 13 produse diferite marcă proprie K-free” sunt deja disponibile în toate magazinele Kaufland din România. Acestea se află la îndemâna clienților, în raioanele dedicate. Pentru a fi cât mai ușor de găsit în cadrul magazinelor, Kaufland a reorganizat dispunerea alimentelor și le-a semnalizat atent. În afară de culoarea specifică fiecărei game, o etichetare clară aplicată pe ambalaj ajută clienții să recunoască imediat dacă un anume articol nu conține lactoză sau gluten – sau niciuna dintre acestea.

Produsele au fost dezvoltate împreună cu experți și furnizori atent selectați, calitatea acestora fiind verificată în laboratoare independente. Portofoliul de produse „K-free” se va lărgi, Kaufland România având în vedere, pentru viitor, o extindere a mărcii și la alte categorii de produse de tipul „nu conține”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii