FacebookTwitterLinkedIn

Noua rută va oferi peste 500 km ce pot fi parcurși responsabil și va trece prin București, Buzău, Focșani, Bacău, Iași (în parteneriat cu Renovatio) și în final Chișinău, se arată într-un comunicat al retailerului remis la redacție.

,,De la inaugurarea primei rețele publice de încărcare rapidă a mașinilor electrice din România, acum patru ani, pusă la dispoziție de Kaufland în mod gratuit, am construit an de an rețeaua, ajungând cu această extindere, la o acoperire de 23 de orașe. Autonomia în deplasarea cu mașini eco înseamnă viitor. La început, visul nostru era să avem rute care traversează România. Am obținut acest lucru, iar acum, patru ani mai tarziu, ne extindem rețeaua la nivel internațional, în premieră, dezvoltând un cordon de transport ecologic între București și Chișinău. Suntem cu totul dedicați dezvoltării sustenabile și în tot ceea ce facem sprijinim comunitatea să se bucure de un viitor mai aproape”, menționează Valer Hancaș, Director Comunicare & Corporate Affairs Kaufland România.

Culoarul cuprinde în total șase stații de încărcare în parcările magazinelor Kaufland din orașele Bucureşti (Bulevardul Theodor Pallady, nr. 51) Buzău (str. Frăsinet, nr. 15), Focșani (Bulevardul Brăilei 102), Bacău (str. Narciselor, nr. 17), Iași (str. Teodor Râșcanu, nr. 6A) și Chișinău.

Stațiile sunt tip Fast Charge și vor oferi încărcare rapidă prin 3 tipuri de prize:  CCS și ChaDeMo (DC până la 50 KW), cât și încărcare normală cu priză Type 2 (AC până la 22 KW).