FacebookTwitterLinkedIn

Potrivit acestora, pentru acest proiect, retailerul și-a propus să colaboreze cu 237 de fermieri și producători mici de pe teritoriul întregii țări, înscriși în Cooperativa Țara mea.

În acest sens, Kaufland România și-a targetat să colecteze o cantitate de peste 9.000 de tone de fructe și legume. Programul se desfășoară în perioada mai – octombrie 2021, pe parcursul sezonului de legumele și fructe din România.

,,Producătorii locali mici au în continuare nevoie de susținere, mai ales într-o perioadă în care toată economia e pusă la grea încercare. Ne dorim să fim alături de ei, căutând mereu soluții noi să îi susținem să se dezvolte. Cei care aleg să îi sprijine au numai de câștigat, fiindcă românii caută în magazine produsele locale, iar dezvoltarea sectorului agricol intern înseamnă deopotrivă și dezvoltarea economiei locale, pe lângă cea a business-ului. Cooperativa este cea mai sigură formă de asociere pentru micii producători care vor să crească și noi suntem aici să îi susținem”, a punctat Valer Hancaș, Director de Comunicare și Corporate Affairs Kaufland România.

Pentru anul 2021, în faza inițială a programului, au fost incluse 5 articole principale, iar planul pentru anul următor constă în mărirea cantităților și diversificarea portofoliului de produse, mai susțin oficialii companiei.

Cantitățile menționate reprezintă aproximativ 30% din cantitatea necesară de produse pe sezon, iar pentru restul articolelor se colaborează cu alți furnizori locali. Suprafața contractată în program este de cca. 150 ha.