Cautare
, Staff

Bunuri de consum |
|

Kaufland inaugurează primul magazin din România în care se implementează o strategie anti-plastic. Investiția se ridică la aproximativ 300.000 de euro pe an

Kaufland inaugurează primul magazin din România care este reorganizat după o strategie anti-plastic.
Kaufland_reciclare

Unitatea Kaufland din București situată pe str. Barbu Văcărescu devine primul magazin din România al unui retailer, în care se materializează o strategie anti-plastic. Costul asumat de companie pentru ca articolele consumabile folosite în magazin să fie sustenabile (biodegradabile și compostabile), este de patru ori mai mare. Investiția se ridică la aproximativ 300.000 euro pe an.

,,Protecția mediului este un aspect extrem de important pentru Kaufland. Peste 47.000 de tone de deșeuri au fost reciclate de companie într-un an: plastic, ambalaje, baterii, ulei de gătit și altele, conform datelor publicate în ultimul Raport de Sustenabilitate Kaufland România”, declară Valer Hancaș (foto), Director Comunicare & Corporate Affairs Kaufland România.

Kaufland a eliminat peste 90% din materialele consumabile de plastic de unică folosință și înlocuite cu materiale 100% biodegradabile sau compostabile, prietenoase cu mediul înconjurător. Materialele biodegradabile au în compoziție trestie de zahăr sau amidon de porumb și se descompun sub acțiunea microorganismelor. Cele compostabile sunt automat biodegradabile, iar resursele din care au fost făcute pot fi descompuse prin compostare. Schimbările sunt implementate în cadrul raioanelor de brutărie, legume-fructe, la vitrinele cu servire asistată etc, unde articolele consumabile (ambalaje, folii etc) sunt 100% biodegradabile.

Inițiativa are trei obiective: evitarea consumului de plastic, îmbunătățirea reciclabilității materialelor și încurajarea adoptării ambalajelor sustenabile. Compania deja a anunțat delistarea din toate magazinele a articolelor marcă proprie din plastic precum bețișoarele pentru urechi, paie și vesela de unică folosință din plastic – ce urmează să fie înlocuite în toate țările cu alternative ecologice, până la sfârșitul lui 2019.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii