Cautare
, Contributor

IT |
|

Kaspersky Lab: 476 de dolari se pierd, în medie, în urma unui atac cibernetic

În medie, utilizatorii de Internet pierd 476 de dolari în urma unui atac cibernetic, iar o persoană din zece, dintre cele participante la studiu, a spus că a pierdut mai mult de 5.000 de dolari, potrivit unui studiu publicat de Kaspersky Lab.
shutterstock_internet

Rezultatele studiului arată că marea majoritate a utilizatorilor de Internet declară că fac tranzacții financiare online (81%) și aproape jumătate (44%) păstrează informații financiare pe dispozitivele lor, conectate la Internet. Cu toate acestea, doar 60% dintre utilizatorii de Internet își protejează toate dispozitivele.

În plus, aproape jumătate (45%) dintre participanți cred că în cauzul unei fraude cibernetice vor fi despăgubiți de bănci. Studiul arată, însă, că 52% dintre cei afectați nu și-au primit integral banii furați.

De asemenea, cercetarea mai arată că peste jumătate (52%) dintre utilizatorii de Internet care au pierdut bani din cauza unei fraude în mediul online au reușit să-și mai recupereze doar o parte dintre aceștia.

Kaspersky Lab este o companie globală de securitate cibernetică, fondată în 1997, care are în portofoliul peste 400 de milioane de utilizatori individuali, precum și 270.000 de companii client.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii