Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

Tech |
|

Kaspersky: Utilizarea infrastructurii cloud a crescut între 2020-2021 până la 88%

Adoptarea cloud-ului a contribuit la complexitatea infrastructurii IT și aproape jumătate dintre companiile mari au indicat acest aspect drept principalul motiv pentru creșterea bugetului de securitate IT.
cloud

În perioada 2020-2021 utilizarea tuturor tipurilor de cloud, inclusiv a celor publice și private, a crescut la 88%, comparativ cu doar 72% în 2019. În plus, infrastructura de desktop virtual, care ar fi trebuit să ajute companiile să organizeze accesul la distanță la spațiile de lucru corporative pentru a lucra în siguranță de acasă, a crescut de la 82% la 86%.

„Problema cu infrastructura complexă nu este doar faptul că face implementarea instrumentelor de securitate dificilă. Ea îngreunează și depistarea semnelor unui atac și răspunsul la acesta în timp util pentru a minimiza posibilele daune. De fapt, lipsa de vizibilitate asupra infrastructurii este cea mai comună provocare (41%) cu care se confruntă organizațiile atunci când se confruntă cu amenințări complexe”, se arată în cercetare.

Potrivit celui mai recent raport „IT Security Economics” costul securizării unor medii din ce în ce mai complexe a crescut, ajungând pe locul doi în topul provocărilor cu care companiile se confruntă în 2021. Acest aspect este în creștere, anul trecut fiind pe locul trei, iar în 2018 pe locul al șaselea.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii