Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Tech |
|

Kaspersky Lab a detectat un nou nou troian pentru dispozitive Android

Experții Kaspersky Lab au descoperit Triada - un troian pentru dispozitivele  Android care poate afecta precum programele malware pentru Windows.
virus atatc cibernetic

Troianul este nedetectabil, modular, persistent, scris de infractori cibernetici profesioniști, iar cei mai expuși sunt utilizatorii dispozitivelor cu Android 4.4.4. sau versiuni mai vechi.

Acest tip de malware se răspândește prin intermediul unor aplicații pe care utilizatorii le descarcă/instalează din surse care ridică semne de întrebare în privința siguranței lor. Aplicațiile pot fi găsite uneori în Google Play, sub forma unui joc sau a unei aplicații de divertisment. De asemenea, pot fi instalate în timpul unui update al unei aplicații existente și, ocazional, sunt preinstalate pe dispozitivul mobil. Dispozitivele cu Android 4.4.4. sau cu variante anterioare sunt cele mai vulnerabile.

Ce aplicații de Android din magazinul Google Play au fost, recent, infectate cu viruși

Există 11 familii de troieni cunoscuți care folosesc privilegii de tip root. Trei dintre aceștia – Ztorg, Gorpo și Leech – lucrează împreună. Dispozitivele infectate cu acești troieni se organizează într-o rețea, creând un fel de botnet de publicitate, pe care atacatorii îl pot folosi ca să instaleze diferite tipuri de publicitate nedorită. La puțin timp după ce preiau controlul sistemului, troienii descarcă și instalează o breșă de acces în sistem. Apoi, prin intermediul ei, activează două module care pot descărca, instala și lansa alte aplicații.

Telefoanele mobile sunt amenințate de virusul Ransomware

Complexitatea funcțiilor troianului Triada dovedește că în spatele lui se află o echipă de infractori cibernetici profesioniști, care înțeleg foarte bine cum funcționează platforma mobilă vizată.Troianul Triada poate modifica mesajele trimise de alte aplicații – o funcționalitate foarte importantă a programului. Atunci când un utilizator face cumpărături prin SMS, pentru anumite jocuri, este posibil ca infractorii să modifice cursul SMS-ului, astfel încât banii să ajungă la ei, și nu la dezvoltatorii jocului.

Bitdefender: Cinci amenințări cibernetice care vor exploda în 2016

Pentru că este aproape imposibil să dezinstalezi acest program malware de pe un dispozitiv, utilizatorii au două opțiuni pentru a scăpa de el. Prima este să facă reboot și să șteargă aplicațiile malware manual. A doua este să treacă peste anumite setări ale sistemului Android de pe dispozitiv – așa-numitul „jailbreak”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii