Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

Tech |
|

Kaspersky: Care sunt cele mai mari pericole financiare cibernetice?

Potrivit companiei de software Kaspersky, ameninţările cibernetice financiare vor fi printre cele mai periculoase tendințe în 2021.  
securitate cibernetica

Potrivit unui raport al Kaspersky, „Kaspersky Vertical Threat Predictions for 2021”, ameninţările cibernetice financiare sunt printre cele mai periculoase. Schimbările drastice din 2020 au afectat modul în care operează hackerii financiari și au provocat alte tendințe, legate de servere ori bitcoin.

Deşi nu toate tacticile, tehnicile şi procedurile au fost influenţate de schimbarea modului în care trăim şi lucrăm în zilele noastre, influenţa lor nu poate fi subestimată. Pe baza unei analize a ceea ce s-a întâmplat în 2020, cercetătorii Kaspersky au reuşit să pregătească o prognoză a evoluţiilor importante din peisajul ameninţărilor financiare din 2021, pentru a ajuta organizaţiile să se pregătească mai bine pentru aceste noi ameninţări”, se arată în comunicat.

Potrivit previziunilor specialiştilor Kaspersky, atacurile cibernetice se vor muta, preponderent, la nivel de servere.

 „MageCarting, sau aşa-numitul JS-skimming (metoda de a fura datele cardului de plată de pe platformele de comerţ electronic), atacurile se vor muta pe partea serverului. Dovezile arată că, de la o zi la alta, există tot mai puţini actori care se bazează pe atacuri ce folosesc JavaScript şi sunt la nivelul clientului. Cercetătorii Kaspersky se aşteaptă că anul viitor atacurile să se mute la nivel de servere”, au transmis specialiştii.

De asemenea, cercetătorii Kaspersky anticipează o creştere mai mare a încercărilor de extorcare că mijloc de a obţine bani. Organizaţiile ar putea fi afectate de pierderea datelor şi de procesele de recuperare epuizante.

Mai mult decât atât, unele dintre aceste grupuri, care au reuşit să acumuleze fonduri în urma unui număr semnificativ de atacuri reuşite în 2020, vor începe să utilizeze practicile 0-day – vulnerabilităţi care nu au fost încă găsite de dezvoltatori – precum şi practicile N-days pentru a-şi spori eficacitatea atacurilor. Deşi achiziţionarea de exploit-uri este un efort costisitor, date fiind sumele pe care unii operatori de ransomware au putut să le obțină de la victimele lor, acum sunt fonduri suficiente pentru a investi în ele”, se mai arată în comunicat.

O altă tendință? Legată de bitcoin, datorită situaţiei monedelor locale. Mulți atacatori cibernetici se pot concentra asupra fraudelor care necesită Bitcoin, precum şi asupra furtului de Bitcoin, deoarece este cea mai răspândită criptomonedă.

Anul acesta a venit cu schimbări drastice faţă de oricare alt an pe care l-am trăit şi, cu toate acestea, multe tendinţe pe care le anticipăm că vor prinde viaţă anul trecut s-au adeverit, indiferent de această transformare a modului de viaţă. Acestea includ noi strategii în domeniul criminalităţii cibernetice financiare – de la revânzarea accesului la conturi bancare la atacarea aplicaţiilor de investiţii – şi dezvoltarea continuă a tendinţelor deja existente, de exemplu, o răspândire chiar mai mare a skimmingului şi a ransomware urilor utilizate pentru a ataca băncile. Previziunile legate de ameninţările viitoare sunt importante, deoarece ne permit să ne pregătim mai bine pentru a ne apăra împotriva lor şi suntem siguri că prognoza noastră vă ajuta mulţi profesionişti din domeniul securităţii cibernetice să lucreze la modelul lor de apărare împotriva ameninţărilor cibernetice”, spune Dmitry Bestuzhev, cercetător în securitate la Kaspersky.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii