Cautare
, Staff

Modă |
|

Karl Lagerfeld a murit la vârsta de 85 de ani

Renumitul creator de modă Karl Lagerfeld, director al casei Chanel în ultimii 36 de ani, a murit marți, la vârsta de 85 de ani, la Paris.
Karl-Lagerfeld-1

Karl Lagerfeld a lipsit de la prezentarea Chanel organizată în timpul Săptămânii Modei de la Paris (15 – 24 ianuarie), iar reprezentanţii casei de modă au anunţat la momentul respectiv că acesta nu se simțea bine. Aceasta a fost pentru prima dată când Lagerfeld nu şi-a făcut apariţia la propriul show. 

De origine germană, Karl Lagerfeld este considerat unul dintre cei mai importanţi creatori de modă ai sfârşitului de secol al XX-lea. A colaborat cu mai multe case de modă, printre care Chanel, dar şi Fendi, unde a fost director de creaţie.

Era celebru la nivel mondial pentru aspectul său uşor extravagant, cu părul alb, ochelari de soare, mănuşi fără degete şi gulere înalte scrobite.

Născut pe 10 septembrie 1933, în Hamburg, Karl Otto Lagerfeld a fost director de creaţie, artist, fotograf şi caricaturist. De-a lungul anilor, a colaborat la numeroase alte proiecte artistice şi de modă.

A fost director de creaţie al casei Fendi din 1965 şi a colaborat ocazional cu brandurile de modă Chloe (1963 – 1978, 1992 – 1997), Jean Patou (1958 – 1963), H&M (2004), Hogan (2011) şi Macy’s (2011).

În anii 1980, Lagerfeld a integrat iniţialele lui Coco Chanel într-un tipar stilistic creat pentru casa Chanel, a cărui director de creaţie a devenit în 1983. De atunci, creatorul a investit totul în această marcă, alegând să păstreze stilul şi spiritul lui Coco Chanel.

În anii 1980 el şi-a oferit serviciile exclusiv uneia dintre cele mai frumoase manechine din anii aceia, Inès de la Fressange, pentru promovarea etichetei. Top-modelul, devenită muza lui, va fi mult timp imaginea Chanel.

Lagerfeld a fost recompensat cu “Outstanding Achievement Award” în cadrul British Fashion Awards şi a fost premiat cu trofeul “John B. Fairchild” de WWD.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii