Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Kapital TV din Petroșani a primit licență pe satelit și cablu și a deschis un studio în Nord City Tower din Voluntari – Ilfov

Scăderea prețului pe satelit la 1.500-2.000 de euro pe lună și intrarea în must-carry au determinat o televiziune fostă locală și apoi regională din Petroșani, Kapital TV, să se mute în Ilfov și să ceară o licență națională prin satelit, dar și prin cablu, pe care CNA le-a aprobat în ședința din 28 februarie, informează Media Expres.
K TV

Omul de afaceri petroșenean Balint Cristian, care deține 90% din acțiunile companiei GREEN GOLD MEDIA TV SRL (alături de Balint Olga – 10%), a explicat în fața CNA că, în prezent, prețul pentru satelit nu mai este exorbitant și că are nevoie de satelit pentru a ajunge la toți cabliștii din țară, pentru distribuție, notează Media Expres.

„Satelitul costă 1.500-2.000 de euro pe lună, nu mai este 10.000 de euro ca acum câțiva ani”, a declaratBalint Cristian, în fața membrilor CNA. „Acest lucru și intrarea în must-carry, după evoluția de la local la regional, ne-au determinat să solicităm licența națională și să deschidem un studio lângă București.”

CNA a aprobat odată cu licența zona de difuzare națională, pentru un program generalist care va emite 24 de ore pe zi, în vreme ce în intervalul 1-7 dimineața va difuza un „dialog video prin internet cu telespectatorii”.

Investiția pentru noua televiziune care va emite în format SD și HD este de 100.000 de euro, din surse proprii, proiectul prezentat în fața CNA previzionând o rentabilitate ce va permite ca în maxim trei ani investiția să fie amortizată.

PROFILUL TELESPECTATORILOR KANAL D ÎN PRIME-TIME

Potrivit procesului verbal de constatare întocmit de CNA pentru autorizarea licenței Kapital TV are sediul studioului din Voluntari-Ilfov în Nord City Tower din Bd. Pipera (televiziunea mai are studiouri în Petroșani, Deva și Alba-Iulia).

Kapital TV era retransmis la data de 25 februarie (data inspecției CNA la sediul din Voluntari-Ilfov) prin fibră optică în rețelele UPC România.

Emisia pe satelit va începe probabil peste o lună, la data licențierii, televiziunea neavând încă contractat de difuzare pe satelit, potrivit unei declarații prin telefon pentru Media Expres a acționarului majoritar și administratorul companiei, Balint Cristian.

PROFILUL TELESPECTATORILOR TVR 1 ÎN PRIME-TIME

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii