Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

Kane Group a investit 500.000 de euro în redeschiderea restaurantului Kane

Restaurantul Kane este amplasat într-o clădire de patromoniu categoria A de pe strada Dianei (nr.9), care are o suprafață totală de peste 250 metri pătrați. 
Noul Kane foto Adi Bulboaca 3

Investiția de peste 500.000 de euro a vizat atât amenajarea spațiului, achiziționarea de echipamente de ultimă generație, mobilier și training-ul inițial al echipei, cât și crearea unei experiențe de ospitalitate memorabile.

 

Proiectul Kane a însemnat restaurarea unei case emblematice pe Strada Dianei, care din 2008 s-a degradat continuu”, declară Răzvan Crișan, co-fondator al Kane Group. „La interior au fost foarte puține elemente de patrimoniu rămase sau care se puteau recupera, astfel că am putut interveni cu o interpretare modernă a conceptului unui restaurant și am făcut asta colaborând cu o serie de artiști și artizani locali pentru a aduce un suflu nou spațiului.”

 

Kane Group a investit 500.000 de euro în redeschiderea restaurantului Kane

Experiența din noul restaurant Kane este completată de colaborările cu parteneri precum Schneider Electric, care a furnizat un sistem de casă inteligentă și o infrastructură electrică de ultimă generație; Electrolux Professional, prin SDS Group, de la care au fost achiziționate echipamentele pentru una dintre cele mai performante bucătării profesioniste din România, din gama Thermaline, o premieră pentru București și Flos Lighting, pentru corpuri de iluminat high tech și scenarii originale de iluminare.

Proiectul Kane a fost finanțat printr-un credit de la BCR cu o garanție din partea Fondului European de Investiții, un aport de capital din partea acționarilor, cât și printr-o emisiune de plasament privat de obligațiuni, o premieră pentru finanțarea unui grup de ospitalitate.

Proiectul noului restaurant a început în primăvara lui 2018, după ce Kane s-a clasat pe locul 2 în topul Gaullt Millau editia 2018 și pe prima poziție în topul TripAdvisor al restaurantelor din București.

Chef Cătălin Bejenariu conduce echipa de la bucătăria noului restaurant Kane. Furnizorii noului restaurant Kane, un reper pentru mișcarea New Romanian Cuisine, sunt în cea mai mare parte producători locali, iar planurile pentru 2020 includ un parteneriat strategic cu fermieri autohtoni. În aceeași notă, către finalul anului Kane va găzdui și un wine bar în demisolul restaurantului, un spațiu dedicat evenimentelor centrate în jurul celor mai bune vinuri locale.

 

Fotografii realizate de către Adi Bulboaca

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii