Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Kanal D trece de pe Thor pe Eutelsat din 15 noiembrie

Kanal_D.jpg
Kanal D a anunțat industria de comunicații că începând cu data de 15 noiembrie a.c. televiziunea va trece pe satelitul Eutelsat și va fi codată, urmând ca firmelor de cablu din Romania să li se furnizeze în custodie receptoare cu norma de codare inclusă, informează Media Expres.

Kanal D nu va folosi o procedură care implică receptoarele furnizate de Amiko din Ungaria iar criptarea este de tip BISS (din engleză „Basic Interoperable Scrambling System”), un sistem de criptare dezvoltat de European Broadcasting Union și un consorțiu de producători de echipamente care oferă proprietarilor de drepturi controlul deplin asupra transmisiilor prin satelit.

Motivul trecerii pe Eutelsat este legat de decizia televiziunii de a renunța la serviciile Eastern Space Systems și a-și realiza singură ridicarea semnalului la satelit, cu o antenă montată la sediul din Bd. Mărăști din București.

În perioada 15 noiembrie – 15 decembrie Kanal D va transmite în „dublă iluminare” atât pe satelitul Thor 6 aflat la poziția orbitală 10 vest, cât și pe noua poziție orbitală Eutelsat 16A, 16.0°E, pe frecvența 12541.670MHz, polarizare verticală, symbol rate: 3.617 Mbaud, FEC: ¾.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii