Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Kanal D a renunțat la regimul must-carry de la 1 ianuarie 2019

Kanal D renunță la regimul must-carry potrivit unui anunț publicat pe site-ul televiziunii, fiind a treia companie din topul audiențelor din România care alege distribuția cu preț pe abonat, după Pro TV și Antena Group, informează Media Expres.
imi-place-kanald.ro_

Comunicatul nu precizează rețelele care preiau televiziunea în noua formulă și nici prețul pe abonat, dar asigură telespectatorii că “vor putea urmări în continuare programele Kanal D preferate, destinate, ca și până acum, să acopere o gamă diversă de genuri și de preferințe, cu un nivel ridicat de calitate a conținutului și transmisiei”, notează Media Expres.

În comunicat se mai arată că televiziunea are o poziție puternică și consolidată pe piața media din România, oferind publicului programe de succes, ca urmare a unor investiții majore în conținut.

Potrivit legii, opțiunea pentru regimul must-carry se notifică Consiliului Național al Audiovizualului în cursul lunii ianuarie a fiecărui an, listele fiind apoi publicate în februarie de autoritatea din audiovizual pe site-ul instituției și devin obligatorii pentru operatorii de cablu.

AUDIENȚELE TV LA NIVEL URBAN – DECEMBRIE 2018

CNA a publicat, la rândul său, pe site-ul propriu, la 3 ianuarie 2019, un anunț potrivit căruia DOGAN MEDIA INTERNATIONAL SA, prin adresa cu nr. 3314/20.12.2018 înregistrată la CNA cu nr. 11033/20.12.2018, a notificat revocarea începând cu data de 1 ianuarie 2019 a declaraţiei referitoare la includerea în lista “must carry” a serviciului de programe KANAL D.

„Astfel, începând cu data revocării statutului „must carry” – 01.01.2019, serviciul de programe KANAL D nu va mai fi considerat liber la retransmisie, acordurile de retransmisie gratuite încheiate cu SC DOGAN MEDIA INTERNATIONAL SA nemaifiind valabile, radiodifuzorul urmând a încheia contracte de retransmisie cu distribuitorii de servicii interesaţi pentru retransmisia serviciului de programe KANAL D”.

Potrivit CNA, acordarea și modificarea avizelor de retransmisie de către operatorii de cablu și satelit se solicită Consiliului în conformitate cu prevederile Deciziei CNA nr. 72/2012, modificată şi completată prin Deciziile CNA nr. 350/2015 şi nr. 128/2017 şi totodată în condiţiile prevăzute de art. 74, cu respectarea art. 82 din Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările şi completările ulterioare.

AUDIENȚELE TV LA NIVEL NAȚIONAL – DECEMBRIE 2018

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii