FacebookTwitterLinkedIn

„Nimeni nu ar trebui să își facă griji cu privire la plata chiriei, a cumpărăturilor sau a alimentelor pentru copii, din cauza COVID-19. Vom ajuta cetățenii din punct de vedere financiar. Știu că vă temeți pentru sănătatea voastră, pentru sănătatea familiei voastre, pentru locul de muncă, pentru economii, pentru plata chiriei. Știu că vă temeți din cauza incertitudinii existente în economia globală. Este adevărat că procedurile adoptate pentru a vă menține în siguranță au un impact economic puternic, însă suntem în situația în care avem disponibile resursele financiare pentru a vă ajuta”, a spus Justin Trudeau, citat de CityNews.com.

Pachetul de stimulente financiare este un ajutor în plus în afară de măsurile de sprijin de 1 miliard de dolari anunțate deja la începutul săptămânii.

„Recunoaștem că sunt multe de făcut. Ne dorim ca niciun canadian să nu aibă motive de îngrijorare cu privire la posibilitatea de a-și plăti chiria, de a cumpăra mâncare sau de a avea grijă de copiii săi”, a adăugat Trudeau.

Premierul se află în autoizolare pentru următoarele două săptămâni după ce soția sa, Sophie Trudeau, a fost diagnosticată cu COVID-19.

Până în acest moment, Canada a raportat 225 de cazuri de COVID-19 și un deces.

Cu privire la restricțiile de călătorie din Canada, Trudeau a anunțat că nicio navă de croazieră cu mai mult de 500 de pasageri, nu va avea voie să se opreasă într-un port canadian. Interdicția este în vigoare până la 1 iulie. De asemenea, cursele internaționale spre Canada vor avea voie să aterizeze doar pe anumite aeroporturi.