Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Orologerie de lux |
|

În jurul lumii alături de Roger Dubuis

Velvet RDDBVE0033
Roger Dubuis îşi descoperă pofta de călătorie şi lansează o invitaţie publicului său feminin. În vara anului 2015 Paris, New York, Monaco sau Dubai primesc propriile modele de ceasuri din colecţia Velvet, cu un design, culori şi caracter complet diferite.

La fel cum arhitectura, muzeele, restaurantele, cafenele şi piatetele dau identitate unui oraş, Roger Dubuis a ales cateva detalii unice pentru a crea cinci ceasuri diferite, parte ale aceleiaşi colecţii. Fiecare dintre ele capturează spiritul unei mari metropole, iar împreună le invită pe doamne să „cucerească lumea“.

Pentru Sydney, inspiraţia a venit din sânul naturii îmblânzite, a amestecului dintre viaţa urbană ţi oceanul al carui suflu este definitoriu pentru metropola. Roger Dubuis descrie un oras tanar si vibrant, a carui imagine se admira cel mai bine de pe bordul unui yacht. Imbinarea intre albastrul apei si imaginea cladirilor care stralucesc sub soare e intretitnuta prin carcasa din aur alb batuta cu diamante si cureaua din piele de aligator de culoare albastra.

New York este orasul care imbie la vise marete si oportunitati de neratat. In viziunea lui Roger Dubuis, „orasul care nu doarme niciodata“ este intruchipat de un model fabricat din aur alb prins cu o bratara care reflecta culorile zgarie-norilor –  aurul alb polisat si culoara distincta a cadranului fac trimitere la modernitatea vizibila pe strazile aglomerate ale metropolei, iar diamantele care orneaza modelul aduc aminte de stralucirea luminilor.

In Dubai, imaginea rasaritului domina designul ceasului care i-a fost dedicat. O femeie care viziteaza capitala Emiratelor Unite se bucura de relaxarea plajei pe timp de zi, agitatia barurilor noaptea si sofisticarea magazinelor. Senzatiile metropolei sunt transmise prin carcasa din aur roz stralucitor si, din nou, o bratara pentru care jocul zalelor sugereaza jocul de lumini.

Paris este categoric orasul care nu poate fi refuzat, o metropola dedicata modei si stilului in aceeasi masura in care se bucura de combinatia dintre eleganta si modernitate. Ceasul pastreaza un design „nude“ realizat prin carcasa din aur roz si cureaua din piele de aligator de culoare roz.

De departe, modelul Monaco este cel mai stralucitor. Ar fi greu de considerat altfel in conditiile in care diamanteleVelvet RDDBVE0034 acopera fiecare centimetru in modelul realizat de compania elveitata. Opulent prin excelenta, Velvet Monaco se remarca prin atentia acordata detaliilor astfel incat fiecare dintre pietrele pretioase a fosy asezata manual.

Hysek Abyss – 10 ani de istorie

A trecut un deceniu de la aparitia ceasului care a ajuns sa defineasca stilul Hysek. Abyss este cel mai longeviv model al companiei si singurul care a fost condus spre a ilustra priceperea tehnica a producatorului.

De la cronograful sport la tourbillon-ul construit in-house, Abyss a fost modelul care a continut toate experimentele producatorului Hysek. In cei 10 ani de la lansare, ceasul a ajuns sa fie recunoscut datorita profilului sau impresionant: 44mm in diametru, dar si inovatiei vizibile la prinderea curelei, care face posibila adaptarea fara efort pe orice tip de incheietura.

Editia aniversara Hysek marcheaza evolutia modelului prin 4 modelel diferite: trei in serii standard alaturi de o editie limitata, lucrata din aur roz si titan. Cele doua materiale, unul nobil si cel de-al doilea tehnic simbolizeaza vocatia ceasului Abyss atat ca producator de ceasuri sport cat si un nume important pe piata orologeriei de lux.

Hysek a aparut pe piata in 1997 odata cu ceasul numit Kilada care s-a facut remarcat imediat datorita stilului sau indraznet de design. De la preluarea companiei in 2000 de catre Akram Aljord, Hysek s-a extins in Europa, Orientul Mijlociu si Statele unite. Primele complicatii tourbillon au fost lansate in 2003 urmate de alte „grandes complications“, iar din 2007 compania a devenit o manufactura cu functionalitate completa, care isi produce in intregime propriile mecanisme.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii