FacebookTwitterLinkedIn

În primele luni de testare, robotul Furhat a fost prezent pe aeroportul din Frankfurt și, în curând, va putea fi întâlnit în aproape toate gările din Germania, notează Media Expres.

Robotul de doar trei kilograme nu are mâini, nici picioare, dar inventatorii lui spun că nici nu are nevoie. Este mult mai ușor de acceptat astfel, pentru că nu ne inspiră teama de roboți-zombi care ne urmăresc peste tot, cultivată de filmele de la Hollywood.

Furhat este capabil să replice expresii mimico-faciale umane, cunoaște aproape 40 de limbi străine și câteva cuvinte în română.

“Jurnalul de Științe” va prezenta acest robot în ziua de vineri, de la ora 19:00, pe Digi World și sâmbătă, la 15:30, pe Digi24.

Digi World este parte a grupului Digi | RCS & RDS. Grupul Digi mai deține deține televiziunea de știri Digi24, prima televiziune Ultra HD din România Digi 4K, televiziunile Digi Sport 1, 2, 3, și 4, dar și televiziunea pay-tv Film Now, televiziunile de documentare Digi World, Digi Life și Digi Animal World, televiziunile de muzică UTV, Music Channel, Hit Music și radio Pro FM, Digi FM, Music FM, Dance Fm și Chill FM.