Cautare
, Contributor

corespondent Forbes Romania

Media şi entertainment |
|

Jurnal de #cannes (ziua a III-a)

Tensiunea crește pe zi ce trece la cea de-a 61-a ediție a Festivalului Cannes Lions. Crește și numărul de participanți: peste 12.000, în acest moment. În zona dedicată presei cu greu mai găsești o priză liberă, iar la seminarii abia prinzi un loc. Parcă toată industria de publicitate a planetei este aici!
 aboneaza-te
SMG SEMINAR Bruno Giussani (2)

În ziua cu numărul 3 de #forbesincannes, participanții au avut plăcerea de a vedea ce înseamnă cu adevărat o prezentare TED la seminarul „SMG Presents Ted@Cannes 2014: Beautiful Minds”.

Bruno Giussani (foto), directorul european de la TED, a deschis prezentarea cu un discurs legat de ce înseamnă cu adevărat o „minte frumoasă”, ca mai apoi să-l invite pe scenă pe Beau Lotto, profesor de neurologie la Colegiul Universitar din Londra, pentru „a se juca” cu mințile celor din sală.

Beau Lotto a vorbit pe tema percepției umane, modul disfuncțional în care percepem lucrurile și le transmitem mai departe în contextul creativității. Ce părea simplu la începutul acestei prezentări a devenit brusc… senzațional.

„Orice lucru interesant începe cu o îndoială. Creativitatea începe atunci când te îndoiești pentru că abia atunci începi cu adevărat să te întrebi ce vezi.” – astfel a început Lotto seria sa de experimente cu cei din sală, de la iluzii optice și audio la mici provocări-test pe care prea puțini le-au trecut. Percepția noastră suferă, nu este ușor controlată și uităm prea des că suntem ființe contextuale cu un creier prea slab să vadă lumea așa cum este.

Într-un sentiment similar a fost și momentul imediat următor al lui Tali Sharot, care a prezentat o serie de cercetări legate de creierul uman din care oamenii de marketing pot învăța foarte multe.

VEZI GALERIE FOTO!

Un alt moment al zilei a fost prezentarea Marissei Mayer, CEO Yahoo!, care a discutat despre useri, branduri și creativitate în epoca digitală. Marissa a aprofundat și ea subiectul când a venit vorba de „storytelling”, un concept care prinde cele mai mari aripi la acest festival și urmează să redefinească noțiunea de engagement în viitor.

În următoarea oră, festivalul a căpătat o nouă vibrație. Kanye West a intrat în Palais des Festivals și a participat la seminarul organizat de Translation: „Technology, Culture, And Consumer Adoption: Learning To Read The Cultural Landscape”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii