FacebookTwitterLinkedIn

L-am văzut în ultimele 20 de ore peste tot, pe faleză, la seminarii, în sălile pline până la refuz ale Palais des Festivals, la workshop-uri, în conferințele de presă, în grupurile de jurați, și nu în ultimul rând pe scena Festivalului Cannes Lions – umbrela albastră sub care strălucesc Leii.

Prima zi a festivalului a început în ritm alert, matinal, cu o emoție nouă. Primul obiectiv: seminarul Relevance and the Hoff, susținut de Caroline Dettman, Chief Creative și Community Officer (Golin), Matt Meale, International President (Golin) și un invitat special, celebrul actor și cântareț David Hasselhoff, alături de care au condus un experiment social live.

VEZI GALERIA FOTO CANNES LIONS

„Este obligatoriu să fii relevant!” – Caroline Dettman

După o introducere legată de punctul forte dintre ce transmit brandurile și ce vor consumatorii să audă în definirea unei campanii relevante și un scurt memorial al unor branduri care s-au pierdut pe drum (Attari, Pontiac, Polaroid etc.), Dettman a prezentat știința din spatele relevanței unui brand și o serie de statistici legate de mai multe celebrități și gradul lor de relevanță. Statistici ce îl aveau în topuri și pe teribilul salvamar din Baywatch.

„Copiii sunt deștepți și cred că dacă am rezistat atât de mult sunt și eu deștept!”- David Hasselhoff

Hoff și-a început discursul foarte charismatic și a explicat cum a trecut cu brio, ca persoana publică, testul timpului într-o eră digitală, mai liberă ca oricând să critice, și a lansat spre final o provocare pentru cei din sală, o campanie numită #hoffofnot, activă si acum pe www.hoffofnot.com.

În nici 20 de minute de la îndemnul lui David site-ul a înregistrat peste 12 milioane de afișări, cifră cumulată în cele 60 de milioane înregistrate în primele 12 ore de la lansare. Un exemplu puternic pentru a demonstra ce însemnă relevanța și popularitatea fructificată constant.

Hazul de necaz naște sfaturi bune!

În continuare, tot în sala Grand Audi, Sergio Alcocer (Latin Works), Felix del Valle (Contrapunto), Guga Ketzer (Loducca) și Nicolas Pimentel (Castro) și-au prezentat într-un moment de maxima sinceritate cele mai nereușite campanii pe care le-au realizat. Un seminar cel putin amuzant plin de studii de caz din care orice creativ poate învăța.