Cautare
, Contributor

Forbes.com

IT |
|

Jurnal de Antreprenor: Radu Georgescu continuă întâlnirile cu tinerii din Licee

Radu_blog_1.jpg
Radu Georgescu, antreprenor în serie, investitor și mentor, Founding Partner & Chairman GECAD Group, continuă întâlnirile cu tinerii din instituțiile de învățământ liceal, sub umbrela proiectului Jurnal de Antreprenor în Licee.

În anul școlar 2011-2012 care a marcat și debutul proiectului au participat la întâlnirile cu Radu Georgescu peste 700 de elevi de la 12 licee din Iaşi, Timişoara, Braşov, Cluj, Arad, București și Târgoviște.

“Ne dorim să întâlnim tineri deosebiți care simt nevoia de a discuta deschis despre pasiunile lor, inovație, dorința de a schimba lumea și, printre picături, despre software, Internet, comerț electronic, tehnologii moderne și cum e să fii antreprenor. Dorim să le dăm posibilitatea de a pune întrebări și de a descoperi răspunsuri pe care nu le află din cărți și uneori nici în școală”, explică Radu Georgescu.

Primele întâlniri vor avea loc în luna octombrie la Ploiești, la Colegiile Naționale Ion Luca Caragiale și Mihai Viteazul. Ulterior, în noiembrie, întâlnirile cu liceenii se vor muta în București, urmând a fi organizate în câteva dintre instituțiile de elită din Capitală.

“Am beneficiat de foarte multă susținere pentru prima ediție a proiectului Jurnal de Antreprenor în Licee, fapt care ne demonstrează că profesorii știu cât de important este să ofere elevilor acces la modele reale, și nu doar teoretice, de evoluție profesională”, spune Iuliana Butuc-Cerchez, Corporate Affairs Officer GECAD Group și coordonatoarea proiectului.

Jurnal de Antreprenor în Licee a debutat în septembrie 2011 şi urmăreşte să stimuleze spiritul antreprenorial în rândul elevilor de liceu. Proiectul se desfăşoară sub forma unor întâlniri periodice cu elevii ce urmează cursuri cu profil real (informatică, matematică-informatică sau economic) în cadrul unor licee de prestigiu din ţară.

“Prima ediție a proiectului a primit sprijinul a mai mult de 30 de cadre didactice și 13 voluntari care au fost practic ambasadorii noștri la fața locului”, menționează Iuliana Butuc-Cerchez.

Prima companie GECAD a fost fondată în 1992 de către Radu Georgescu, ca dezvoltator de software pe platformă CAD. În timp, GECAD s-a orientat de la producerea de software pentru proiectare asistată către securitate IT, lansând pe piaţă, în 1994, prima versiune a tehnologiei RAV Antivirus. În 2003, pe când RAV era distribuit în peste 60 de ţări şi proteja peste 10 milioane de utilizatori la nivel mondial, tehnologia a fost achiziţionată de Microsoft.

 După vânzarea RAV către Microsoft şi pe baza aceloraşi valori, GECAD a început în 2003 să investească în dezvoltarea altor afaceri software cu obiectivul de a furniza clienţilor din întreaga lume soluţii IT inovatoare şi de încredere. În 2010, una dintre companiile din portofoliul său de investiţii, ePayment, a fost achiziţionată de către grupul media internaţional Naspers, prin intermediul MIH Allegro.

GECAD Group deţine, în prezent, investiţii în Avangate, Axigen, Phoenix, GECAD NET, Otomed Medical Center şi ROL.ro (minoritar).

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii