Cautare
, Contributor

IT |
|

Jumătate dintre companii vor acces mai rapid la date

cloud.jpg
Peste 20% dintre companiile private de la nivel global intenţionează să implementeze tehnologii in-memory în următorul an, pentru accesul în timp real la date şi informaţii, în vreme ce peste 10% dintre acestea sunt în plin proces de implementare a noilor tehnologii de baze de date, arată un studiu realizat de SAP, jucător pe piața de soluţii software de business.

Aproximativ o treime dintre companiile respondente intenţionează să implementeze astfel de tehnologii în următorii doi sau trei ani.

„Adopţia tehnologiei in-memory este o tendinţă tot mai vizibilă pe pieţele occidentale, deoarece tot mai mulţi manageri s-au convins de beneficiile acestor tehnologii, care asigură procesarea unor cantităţi masive de date într-un timp foarte scurt comparativ cu bazele de date tradiţionale. Astfel, organizaţiile din orice industrie pot gestiona toate procesele operaţionale critice în timp real, ceea ce înseamnă că aceste companii devin un reper şi pentru alte firme din alte pieţe, precum şi cea locală”, a apreciat Valentin Tomşa, directorul general al SAP România.

Peste 50% dintre companiile respondente consideră accesul rapid la informaţii ca fiind critic sau foarte important pentru bunăstarea organizaţiei, şi doar sub 5% dintre acestea nu acordă importanţă accesării rapide de date.

Referitor la avantajele tehnologiilor in-memory, mai mult de jumătate dintre companii au apreciat capacitatea de raportare în timp real a informaţiilor operaţionale ca fiind cel mai mare beneficiu, următoarele avantaje identificate fiind accelerarea vitezei stocării şi prelucrării datelor şi îmbunătăţirea capacităţii de planificare şi previzionare.

De asemenea, posibilitatea realizării de analize predictive şi întocmirea rapoartelor într-un timp extrem de scurt au fost apreciate de circa 20% dintre companiile respondente.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii