Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

Jumătate din recolta de grâu din 2021 va fi folosit ca nutreţ pentru animale

Jumătate din recolta de grâu din 2021 va putea fi folosită la panificaţie, comparativ cu majoritatea recoltei într-un an normal. Restul va fi folosit ca nutreţ pentru animale.
shutterstock_ferma-farm-fermier-tractor-agricultura

Bloomberg prezintă exemplul unui fermier din România a cărui recoltă de grâu a fost afectată de ploile abundente din această vară. Aceeași situație este și în alte state din Uniunea Europeană.

Fermierul român Costin Telehuz era  optimist la începutul lunii iunie cu privire la recolta de grâu din acest an,  având în vedere seceta de anul trecut, însă au urmat trei săptămâni de ploi necontenite care au afectat calitatea recoltei mai mult decât mărimea.

Telehuz spune că jumătate din recolta sa de grâu este suficient de bună pentru a putea fi folosită la panificaţie, comparativ cu majoritatea recoltei într-un an normal. Restul va fi folosit ca nutreţ pentru animale, ceea ce înseamnă un preţ de vânzare mai mic, se arată în materialul publicat de Bloomberg.

„Ne aşteptăm la o revenire semnificativă a producţiei UE” spune Vincent Braak, analist la Strategie Grains. Acesta a avertizat însă că o „parte importantă” din recolta de grâu va fi reorientată dinspre panificaţie spre utilizarea ca nutreţ.

Uniunea Europeană se aşteaptă ca exporturile sale să crească cu 11% iar blocul comunitar este un concurent pentru a prelua o parte din cota de piaţă a rivalilor, în condiţiile în care America de Nord este lovită de secetă, iar vânzările Rusiei au fost complicate de o taxă la export. În plus, chiar şi grâul de calitate inferioară ar putea fi la mare căutare, în condiţiile în care există presiuni asupra aprovizionării mondiale cu nutreţuri.

În cazul României, vremea a majorat cu siguranţă volumul producţiei de grâu, traderul Cerealcom Dolj prognozând o creştere de 64% a recoltei în acest an. România este una dintre primele ţări din UE care începe recoltatul grâului şi recent a dominat vânzările în Egipt, cel mai mare importator mondial.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii